Konfirmáció

Konfirmáció

A konfirmáció gyülekezetünkben évente történik. 12-14 éves korosztályt hívunk, hiszen ebben a korban már felelősségteljesebben tudnak a fiatalok gondolkodni saját hitéletükről és elköteleződésükről Urunk Jézus Krisztus és evangélikus egyházunk iránt. Az 1 éves felkészülés gyülekezeti keretek között zajlik, amely szeptembertől júniusig tart. A felkészülés időszakát konfirmációs vizsga zárja, amelyen részt vehetnek a gyülekezet tagjai is. Itt a tanultakról adnak számot a fiatalok.

A konfirmandusok az egy év során két hétvégét is együtt tölthetnek el, ahol nemcsak ismeretekre tehetnek szert, de barátságok alakulhatnak, közösséggé formálódhatnak társaikkal. Nagy öröm, hogy évről évre az azonos korosztályhoz tartozó fiatalok barátságokat kötnek, amely akár egy egész életen át tartó kapcsolattá válhat.

A közel egy éves oktatás folyamán a konfirmandusok megismerkednek Luther Kis Kátéjával, a Bibliával, az énekeskönyv ének- és imádságkincsével, egyházunk és gyülekezetünk történetével és jelenével, az egyházi év ünnepeivel és sok olyan kérdéssel, amely fontos az ember Istennel való viszonyának kialakításához.

A konfirmációi istentisztelet a gyermekek esetében Húsvét után az első vasárnap, a felnőttek esetében Pünkösd ünnepén van. Ezen az istentiszteleten a fiatalok vallást tesznek hitükről és az első úrvacsoravételre is sor kerül, amit családjaik körében élhetnek át.