Adakozás

“Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri járandóságát, mégis ínségbe jut.” Példabeszédek 11:24.

Hogyan lehet segíteni gyülekezetünk működését, fennmaradását?
Elsőként szeretnénk megköszöni minden pénzbeli és nem anyagi jellegű támogatást, kétkezi munkát, időt, mellyel gyülekezetünket segíti! Öröm látni, hogy egyre többen gondolják úgy, jó a Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközséghez tartozni és mindezt az évek óta emelkedő gyülekezeti bevételeink is mutatják. Öröm számunkra, hogy azt a régi, de sajnos hamis illúziót gyülekezeti tagjaink egyre inkább kezdik elfelejteni, hogy a gyülekezeteket eltartja az állam. Gyülekezetünk semmilyen állami támogatásban nem részesül, semmilyen állami segélyt, vagy hozzájárulást nem kap, templomunk és közösségünk csak a gyülekezeti tagok áldozatos adományaiból, egyházfenntartói járulékából és a perselypénz által nyújtott bevételekből tud működni, fejlődni és szépülni.

Ki lehet egyházfenntartó és hogyan lehet az éves egyházfenntartói járulékot befizetni?
Minden testvérünk, aki szimpatizál gyülekezetünkkel az egyházfenntartói járulék befizetésével egyházfenntartónkká válik, amely egyfajta tagdíj, a gyülekezethez tartozás kifejezése. Mindezt meg lehet tenni a tanév minden vasárnapján 8.30-9.00 között az evangélikus templom melletti sekrestyében. Ezen kívül csekken is el lehet küldeni az egyházfenntartás összegét, valamint a legegyszerűbb módját is lehet választani a befizetésnek, a rendszeres átutalási megbízással történő bankszámláról való utalást. Amennyiben lehetősége van rá, kérjük válassza Ön is ezt a módszert, mert gyülekezetünk számára ez a legmegfelelőbb eljárás.

Mekkora az egyházfenntartói járulék összege?
A Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközség ajánlásként fogalmazza meg, hogy amennyiben lehetséges, minden egyházfenntartónk a fizetésének legalább 1%-val járuljon hozzá gyülekezetünk anyagi terheinek hordozásához. Ezzel biztosítani tudjuk gyülekezetünk hosszú távú jövőjét.

BANKSZÁMLA INFORMÁCIÓK:

A gyülekezet bankszámlaszáma: 59200037-11032120

IBAN szám: HU61 5920 0037 1103 2120 0000 0000

Számlatulajdonos: Evangélikus Egyházközség Ménfőcsanak

Adószáma: 18972182-1-08

 .

A gyülekezetet segítő Dr. Kapi Béla alapítvány adatai:

Számlaszáma:

Adószáma: 18525656-1-08

 .

Az egyházi 1% felajánlása a Magyarországi Evangélikus Egyház javára:

Technikai szám: 0035

1% felhasználásáról bővebben