Hálaadó Istentisztelet – Idén is megtelt az oltár terménnyel

Hálaadó Istentisztelet – Idén is megtelt az oltár terménnyel

2021. október 10-én Őszi Aratási Háladó Istentiszteletet tartott a Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközség. Az istentiszteleten lehetőség nyílt hálát adni Istennek és megköszönni mindazt a sok jót, amellyel elhalmozta az övéit az elmúlt évben!

Az idei évben is sok termény, zöldség és gyümölcs került az oltárra, amely településünk kertjeiben termett, különlegessége volt az idei ünnepnek a gyönyörű batátacsokor, valamint a finom méz és az új bor oltárra helyezése.  

A termények mellett lehetőség nyílt a lelki élményekért, lehetőségekért is hálát adni, melyhez a záró imádságban Pongrácz Máté lelkész és felesége segítő gondolatokat adott. Az oltárdíszítés szép szolgálatát az idei évben is az Árvai család vállalta magára, a terményeket a gyülekezet tagjainak köszönhetjük. 

Az Istentisztelet után – a rossz idő ellenére – sokan összegyűltek a templom mögötti fedett teraszra, ahol agapéra került sor, melynek keretében meg lehetett kóstolni többek között a Pécsinger borászat idei irsaiolivér friss borát, valamint további finom nedűket.