Házasság hete – Különleges programok Győr-Ménfőcsanakon

Házasság hete – Különleges programok Győr-Ménfőcsanakon

Az idei évben a Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközség is különleges programokkal készült a Házasság Hetére, mely idén 15. alkalommal került megrendezésre. Az ország számos pontján tartott programokhoz csatlakozva gyülekezetünk egyszerre szólította meg a házasságban élők minden generációját. A hétről beszámoló az alábbiakban olvasható:

Egyházközségünk is örömmel csatlakozott az idei Házasság Hete rendezvénysorozathoz, hisz fontos, hogy minél hangsúlyosabbá váljon társadalmunkban a házasság Istentől kapott lehetősége. Elsőként a bibliaórai közösség foglalkozott a házasság és a hűség kérdésével az ünnepi héten. József történetén keresztül tapasztalhatták meg a résztvevők, Isten hűségének fontosságát és hogy mindez mire ösztönzi az embert.

Fontos tapasztalat volt látni, milyen mély egyetértés volt a résztvevők között abban, hogy Isten hűségének milyen ereje van az emberi élet egészét tekintve. Jó  volt meghallani azt az örömhírt, hogy Isten még akkor is hűséges hozzánk, amikor talán mi elfordulunk tőle, az ő szeretete egy életen keresztül meghatározza övéit.

A hét egy izgalmas borkóstolóval egybekötött párkapcsolati tréninggel folytatódott szombaton, ahol Pécsinger János borász kínálta jobbnál jobb borait az érdeklődőknek, Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész pedig a játékos párkapcsolati beszélgetés vezetését vállalta.

A hét végül a házaspárok megáldásával zárult ünnepi istentisztelet keretében templomunkban, ahol több mint 20 pár kérte közös életére Isten áldó erejét!