Kívül-belül megszépül templomunk

Kívül-belül megszépül templomunk

Örömmel számolunk be gyülekezeti tagjainknak arról, hogy április folyamán lezárult templomfelújításunk első szakasza, hála Istennek problémamentesen felkerült épületünkre az új tetőszerkezet és az új cserép is, így az elnyert pályázat megvalósítása elkezdődött és jó ütemben halad.

Hálásan köszönjük a szakemberek és minden segítő, különösen is a tervezés és előkészítés időszakában Horváthné Varga Gabriella tervezőnek – gyülekezetünk tagjának – munkáját, valamint az ÉPTEX KFT-nek és Tóthné Gitta gyülekezeti tagunknak a közreműködését az anyagbeszerzésben! Ezen segítőinknek köszönhetjük azt, hogy a felújítás második szakaszához úgy kezdhetünk hozzá, hogy több mint 2 millió forintot tudtunk a kiadásokból faragni, így olyan munkálatokra is forrás teremtődött, amely esztétikailag még szebbé fogja tenni templomunkat.

Presbitériumunk az elmúlt hetekben úgy határozott, hogy az új ereszcsatorna alatt, illetve a tűzfalak mentén a lemezborítás helyett legyen vakolt borítás. Ennek a folyamatnak a munkálatai fognak most elkezdődni és így zárul a külső felújítása templomunknak.

Nagy örömünkre szolgál ugyanakkor bejelenteni, hogy sikerült két újabb pályázatot is nyernünk templomunk további szépítésére 2.900.000 Ft értékben, így a tavasz végén teljes belső festésre is sor kerül épületünkben, illetve a templom padfűtésének évi 100-120.000 Ft-os költségét kiváltva, tetőnk dél-nyugati oldalára egy napelemrendszer is felkerül, ezzel teljesen önfenntartóvá téve épületünket!

Kérjük imádságban hordozzák templomunk felújításának munkálatait és ezen folyamatokat!

A templom tetőszerkezetének cseréjét 14.988.028 Ft összegben az EEÖR-KP-1-2021/1-001028 azonosítószámú támogatásból tudta fedezni gyülekezetünk, melyet a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül Magyarország Kormánya biztosított a Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközségnek.