Hatvanöt éve helyezték el templomunk alapkövét

Hatvanöt éve helyezték el templomunk alapkövét

A Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközség életében 65 évvel ezelőtt sorsfordító esemény történt, hiszen az akkori evangélikus püspök Túróczy Zoltán elhelyezte ünnepi istentisztelet keretében templomunk alapkövét. 1957-ben talán Ön is ott lehetett a gyönyörű istentiszteleten, ahol Isten igéje így szólt:

„…ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.” (1 Pt 2,5)

A templomépítők a legnehezebb években becsülettel helytálltak és felépítették szép templomunkat.

Az elődök hitéből erőt merítve az elmúlt évben nagyszabású felújítási munkák zajlottak lelki otthonunk épületén. Megújult az épület teljes tetőszerkezete és a templombelső festési munkálatai is megvalósultak.

Az Önök életét végigkísérte kedves templomunk megálmodása, megépítése és lelki élettel való megtöltése. Éppen ezért külön is szeretettel hívjuk a felújítás utáni ünnepi istentiszteletünkre 2022. szeptember 25-én (vasárnap) 9 órára, ahol közösen adunk hálát megújult templomunkért. Isten igéjét Szemerei János evangélikus püspök hirdeti.