Gyülekezeti hétvége Kőszegen

Gyülekezeti hétvége Kőszegen

A festői Kőszegen vehett részt közösségünk egy hétvégén Isten és az ő igéje társaságában. A hétvége célja, hogy átala a közösség tagjai jobban megismerhessék egymást, barátságok alakuljanak ki és a családok, házasságok megerősödjenek egymás tapasztalatainak megosztása által.

A gyülekezeti hétvégére 40 fő regisztrált, és péntek este a megérkezés után rögtön egy izgalmas feladat várta a résztvevőket. A közösségnek kellett egy áhítatot megálmodni. Három szekcióban lehetett dolgozni az áhítatért. Az egyik csoport az áhítat énekanyagának kidolgozásával, többszólamú tanulásával foglalkozott, a második csoport imádságos anyagot fogalmazott meg, míg az utolsó szekcióban az áhítathoz szükséges apró mécsesek készültek el.

A kőszegi evangélikus templom meghitt csendjében pedig megtörtént a csoda, együtt alkotta meg a közösség az Isten elé lépő kereteket és formákat. Az áhítaton Bogdányi Mária egyetemi lelkész szolgált igehirdetéssel.

Az est folyamán még játékos borkóstolásra, beszélgetésre és társasjátékra került sor, hogy aztán szombat reggel egy előadás meghallgatása és beszélgetés után útnak induljon a csapat megmászni a Kőszegi-hegység nagy csúcsait.

Ebédre a Hétforrásnál került sor, finom sonkák, szalonnák, kolbászok kerültek elő a hátizsákokból, míg végül a nap pihenéssel, kvízjátékkal és Ativity Partival zárult.

Vasárnap együtt vett részt a ménfőcsanaki közösség a kőszegi gyülekezet istentiszteletén, majd rövid városnézés után ért véget a hétvége!

Isten áldása kísérte végig a különleges hétvégét.