Egyházmegyei hittanverseny – hittanosaink sikerével

Egyházmegyei hittanverseny – hittanosaink sikerével

Az idei évben is megrendezésre került a Győr-Mosoni Evangélikus Egyház-megye hittanversenye, ménfőcsanaki és koroncói résztvevőkkel és segítőkkel.

A hitoktatás, mely a közoktatás egy apró, de annál fontosabb szegmense, nehezen tudja megmutatni jelentőségét, a gyermekek között végzett munkájának eredményét.

Természetesen egy jó hittanóra nem is szólhat pusztán a lexikális tudás átadásáról, kell hogy lehetőséget adjon a beszélgetésre, a gyermekekben lejátszódó lelki folyamatokra való reflektálásra, emellett azonban a Biblia megismerése és ezáltal Isten örömhírének továbbadása is fontos feladat.

Ezen tudás felmérésének egy jó lehetősége a hittanverseny, amely több évnyi szünet után az elmúlt évben indult ismét útjára az egyházmegyében.

Az idei évben a verseny helyszínéül az egyházmegye egyik legkisebb gyülekezete, Győrság adott otthont.

Az alkalom Karsay Lajos áhítatával kezdődött a helyi evangélikus templomban, ahol több mint 80 hittanos énekelt és imádkozott együtt. A nap szervezője, Pongrácz Máté köszöntője után nyolc helyszínen, a település “Uraság hegyén” és a helyi általános iskolában zajlott a megmérettetés. A különböző állomásokon játékos feladatok várták a négy gyermekből álló csoportokat, hogy végül eldőljön, ki ismeri legjobban Mózes történetén keresztül a Szentírást. Egyházközségünkből a 7-8. osztályos korosztály csapata végzett az első helyen, így ők képviselhetik az egyházmegyét az országos fordulón.

A csapat tagjai: Raff Dorina, Viszló Boglárka, Bencsik Boglárka, Bartal Dóra.