Házasság Hete Ménfőcsanakon is!

Házasság Hete Ménfőcsanakon is!

Állandó megújulásban – ez a jelmondata az idei házasság hetének, melyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg Magyarországon. Az eseménysorozat február 11-18. között zajlik központi és helyi programokkal. A rendezvénnyel a szervezők a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával évről-évre több település és közösség vesz részt az akcióban. Részletes program az alábbiakban olvasható:

Ki vagy te? – 2024. február 11. – 15.00

2×2 órás párkapcsolat erősítő műhely, ahol a párok gyakorlati feladatokon keresztül újra megismerkedhetnek egymással. A műhelyt Kövér Emese párkapcsolatsegítő vezeti. Minden nap új élményeket tartogat. A házasságban élő két ember „világa” a változások hatására időnként eltávolodik egymástól. Ilyenkor a „Hogy vagy?” helyett érdemes azt kérdezni: „Ki vagy te?” A „Ki vagy te?” a másik változó világának állandó felfedezésére hív. A megismerés térképet ad egymáshoz.

Regisztráció: http://tinyurl.com/kivagyte2024 Helyszín: Evangélikus Gyülekezeti Ház – Győri u. 119.

Kiállításmegnyitó – 2024. február 12. – 15.30

“Áldd meg Isten két kezeddel jó anyámat, jó apámat! “ Kiállításmegnyitó a Házasság Hete keretében meghirdetett rajzpályázat alkotásaiból! A megnyitón beszédet mond Pongrácz Máté evangélikus lelkész és Dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester. A megnyitó műsorát a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai és a Világosvár Tagóvoda gyermekei adják! A műsorban közreműködik a Liszt Ferenc Zeneiskola és a Harmónia Zeneiskola! A megnyitó zárásaként a rajzpályázat díjátadójára is sor kerül!

Helyszín: Bezerédj-kastély – Győri u. 90.

Gyertyafényes vacsora – 2024. február 13. – 17.30

A Dobos Pub ad helyszínt egy különleges vacsorának, ahol meghitt környezetben, finom falatok mellett nyílik lehetősége a pároknak arra, hogy beszélgessenek. Az est elején a párok beszélgetésindító meglepetés gyakorlatok közül is választhatnak, hogy az est folyamán a házasság épüljön, az érzelmi kötelék mélyüljön.

Regisztráció: http://tinyurl.com/vacsora2024

A három fogásos vacsora ára:

A menü: 6900 Ft, B menü: 7400 Ft

Helyszín: Dobos Pub – Sokorópátkai út 33.

Játssz velem! – 2024. február 16. – 17.00

Stratégiai táblás játékok pároknak a TUDOR Táblajáték Műhely szervezésében! Anselm Grünnel kívánjuk mindenkinek, hogy ebben a néhány órában az Önfeledtség Angyala vezessen el mindenkit a gyermek szabadságára, hogy minden érzékükkel élvezzék a játékot, az életet és a szabadságot! A játszóházban megismertetjük a házaspárokat az egyiptomi senettelés alquerque-val, az afrikai varival, a középkori Magyarországon is ismert ostromjátékkal, a lappok nemzeti játékával, a hnefatafl-lal, a dán hex-szel, az ostáblával, a hadrenddel és sok más táblás játékkal.

Helyszín: Bezerédj-kastély – Győri u. 90.

Páros futás – 2024. február 17. – 10.00

Mozogni jó, együtt sportolni pedig még jobb! Gyere el pároddal a Bezerédj-kastély előtti futópályára szombat délelőtt, hogy egy nagy közösségben mozoghassunk és hirdethessük, hogy házasságban élni jó! A futáson részt vevő párok között értékes nyereményeket sorsolunk ki! Bemelegítéssel egybekötött gyülekező 9.30-tól!

Helyszín: Bezerédj-kastély – futópálya

PárlaBor – 2024. február 17. – 15.00

Finom borok, beszélgetés és játék! Kell ennél több szombat délutánra? A PárlaBorban megismerkedhetünk a pannonhalmi borvidék legfinomabb boraival, Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész pedig játékos vetélkedőre hívja a résztvevőket, melyben még jobban megismerhetjük egymás érzéseit, titkait és mindazt, amit a másik szeret Bennünk!

Helyszín: Evangélikus Gyülekezeti Ház

Házas – Társas – 2024. február 4- 18-ig

A Házas-Társas egy két fős játék, kalandtúra, kincskeresés. A játék célja, hogy a hétköznapokban megszokottnál nagyobb figyelmet szenteljetek egymásra, a kapcsolatotokra, és minőségi idővel ajándékozzátok meg egymást. A feladatok mindegyike otthon vagy a környék egy-egy egyszerűen elérhető pontján teljesíthető. Ebben a játékban nincsenek vesztesek, a nyeremény pedig annál nagyobb, minél jobban bedobjátok magatokat a feladatok megoldásába. Jelentkezési határidő: február 4. A regisztráció beérkezését követően egy válaszlevélben kapjátok meg a feladatokat, melyeknek megoldására két hét áll rendelkezésetekre.

Regisztráció: https://forms.gle/Nrm1gtvmtVEraaKb6 (hazassaghetemenfocsanak@gmail.com)

Házaspárok áldása – 2024. február 18.

A történelmi egyházak szeretettel várják ezen a vasárnapon templomaikba a házaspárokat, hogy közösen imádkozzanak a házasságokért és megerősítő áldást kérjenek közös utuk folytatására Istentől!

Helyszín: Csanaki Katolikus Templom – 8.30 és 17.00 Evangélikus Templom – 9.00 Ménfői Katolikus Templom – 8.30 (szombat- 18.00)